Geef niet op!

Geef niet op!

In dit blog wil ik jullie graag uitleggen waarom je niet op moet geven als je in een 'slechte spiraal' zit.

 

GEEF NIET OP

Dit blog is voor alle lieve mensen die momenteel door een slechte spiraal gaan in het leven. Ik hoop jullie toch een beetje te motiveren, je een goed gevoel te geven en duidelijk maken dat je altijd trots op jezelf moet zijn. 

Je mag het lezen het hoeft natuurlijk niet. Ik zal jullie iets over mij vertellen want ook ik zit momenteel in een slechte spiraal. 

MIJN LEVEN IS HEEL ANDERS DAN IK HAD GEPLAND

Ha lieve allemaal,

In dit blog wil ik jullie wat persoonlijks vertellen maar ook hoop geven aan iedereen die momenteel in een dieptepunt zitten. 

Ik heb altijd geroepen dat ik in de zorg wil werken dit roep ik echt al sinds kinds af aan. En die richting ben ik ook opgegaan. Ik heb eerst mijn Helpende diploma behaald en ben daarna doorgegaan met mijn verzorgende. De zorg geeft mij een gevoel van voldoening en maakt mij gelukkig door het idee dat ik een zorgvrager zijn of haar dag even een stukje fijner heb gemaakt. 

Ik had mijn toekomst helemaal uit gestippeld na mijn diploma wou ik graag in vaste dienst bij de werkgever die mij de mogelijkheid gaf om te werken als te leren. Maar mijn lichaam besloot anders. 

Ik kreeg op een dag ineens een afschuwelijke buikpijn, dacht dit gaat vanzelf wel over en ging gewoon lekker door met mijn werk en school en uiteraard mijn privé leven. Maar de buikpijn werd helemaal niet minder het werd alleen maar erger en heviger waardoor ik mijn werkzaamheden niet meer kon uitvoeren. Van het ene ziekenhuis bezoek naar het andere. Mijn buik liet mij niet meer toe mijn werk te doen en eindigde thuis op de bank.. Wat ik vooral heel erg vond is dat ik mijn verzorgende diploma niet heb kunnen behalen terwijl ik nog maar 3 maanden naar school moest.

IK BEN NIET IEMAND DIE GRAAG LUI OP DE BANK ZIT

Hoe rot ik me ook voelde, ik probeerde van alles te verzinnen om zekerheid te creëren voor mijn toekomst. Maar hoe moest dat als ik zelf nog niet wist wat ik nou precies had? Nou, na heel wat onderzoeken kwam er niks uit en werd mij vertelt dat het tussen de oren zit. Hierdoor raakte ik in een ernstige depressie ik voelde mij absoluut niet gehoord. Ik ben toen voor een second opinion gegaan en werd voor mijn gevoel bij het andere ziekenhuis wel serieus genomen. Ik heb toen een buikoperatie gehad en er bleek wel dergelijk wat mis te zijn, FIJN! eindelijk erkenning het was endometriose. Ze hadden de endometriose weggehaald. 

Yes! de buikpijn is weg en ik kreeg de kans om in te stromen in het laatste jaar van mijn opleiding om toch nog mijn diploma te behalen. Maar, na 6 maanden kreeg ik weer buikpijn en helaas herkende ik de pijn. Wederom weer mijn diploma niet behaald. Ik raakte weer in die neerwaartse spiraal.   

IK BEN ER NOG NIET

Helaas zit de endometriose in mijn baarmoeder en daardoor is er besloten de baarmoeder te verwijderen. Maar vanwege Carona is er veel uitgesteld. Nu ter overbrugging wederom een injectie gekregen om in de overgang te komen ben je 30.. Ik kan zeggen ik voel me zo slecht heb elke dag zo een erge hoofdpijn dat ik bang ben dat er een beroerte komt. Maar goed we geven niet op en proberen door te gaan. De operatie staat gepland binnen 3 tot 6 maanden dus ergens begin 2021.

Het fijne van een webshop is dat niemand ziet als ik een hele slechte dag heb en nauwelijks uit bed kan komen. Of omdat ik heb zitten huilen omdat ik keuzes moet maken met wat ik wil en wat ik kan. Daarom ben ik soms heel actief op social media en soms ben ik van de aardbodem verdwenen want dan gaat het even niet. En dat geeft niet!

Voor de lieve mensen die nu een moeilijke tijd hebben, geef niet op! Kijk niet naar de dingen die je nog niet hebt bereikt, maar kijk juist naar de dingen die je al wel hebt bereikt. Ook al zijn het kleine stapjes, wees trots op jezelf! De aanhouder wint. Dat wil ik laten zien met mijn webshop, ik ben trots op mezelf dat ik dit al heb bereikt. En opgeven doe ik niet! (hoewel dat soms wel de makkelijkste keuze lijkt). Want ik geloof dat mijn motivatie uiteindelijk wordt beloond in een prachtige goedlopende webshop. En ik geloof ook in jou!

IK VINDT JOU EEN KANJER! 

En laat niemand je iets anders wijs maken!